Vælg det gamingsetup som passer til dig

Udstyr til e-sport kan godt blive dyrt, og hvis du er ny kan det være svært at vide, hvad du skal vælge. Det vigtigste er at du finder noget udstyr matcher det, du skal bruge det til.

Ny titel som gamer?

Som ny gamer er der nok en del udstyr at hente hjem, og det kan både være dyrt og krævende at skaffe det helt rigtige, så det passer til lige netop dig. Måske en færdigbygget gamer pc er den rette løsning, som kan spare dig tid. Du kan også kigge på forskellige bundles med computer, tastatur og skærm.

Når først gamerudstyret har fået sin plads, så vær opmærksom på, at det er hele kroppen, der deltager i sporten. Det betyder, at det er mindst ligeså vigtigt at den stol og det bord du bruger er ergonomisk, så kroppen får de rette vilkår.

Tjek efter, at stol og bord har den rette højde og stilling, at du kan bevæge dig frit og let kan komme rundt og op. Som gamer, kan det kræve mange timer i samme stilling, så det er vigtigt at sidde behageligt og på en måde, som kroppen kan holde ud i lang tid af gangen. Vær opmærksom på at få pauser, mad og drikke nok undervejs og at få brugt kroppen, når ikke du sikker foran computeren.

Gaming som sport

Gaming er en sportsgren, som i den grad kræver en sund krop. Det kan være svært at finde tid til også at passe den, når nu selve spillet ikke lægger op til, at kroppen nødvendigvis bevæges. Derfor er det altafgørende – hvis man ønsker at blive en af de bedste i faget – at holde kroppen sund og frisk, og dette kræver bevægelse og træning ved siden af spillet eller når computeren er slukket. Kroppen skal også kunne klare at være i siddende stilling i mange timer af gangen, og det kan godt være noget, man skal vænne sig – og træne sig til.