Derfor skal du overveje at investere i IT-sikkerhed

Det kan lyde helt hen i vejret, at nogen pludselig kan sidde og kigge på dig gennem dit kamera i computeren, mens du sidder på Facebook og læser statusopdateringer fra familie og venner. Det er også en realitet, de fleste ikke ønsker at blive involveret i. Desværre sker det dog, og dette kategoriseres som et hackerangreb.

Et hackerangreb skal tages alvorligt, og det er vigtigt at kunne beskytte sig imod den slags angreb. Men hvordan gør man det? Ved at betale sig til det. Og skal man så det? Læs med her og tag selv stilling!

Hvad forsikrer du ellers?

At forsikre sine onlinedata lyder som en sætning fra en dystopisk bog, men det har været en anbefaling længe. Du lærer som ung både at forsikre dit hjem, dine mest værdifulde sager og sågar dig selv! Så hvorfor skal du ikke også lære at forsikre dine data på nettet?

Jo, selvom internettet efterhånden har været til i adskillige årtier, er det stadig forholdsvist nyt, og derfor er den brede befolkning dårligt oplyst om diverse it løsninger, og internettets egentlige virke. Oplys dig selv ved og information om it løsninger.

Hvordan forsikrer jeg mine data?

Når du skal forsikre dine data på nettet, kan det gøres med et udvalg af programmer. Nogen vil koste dig en månedlig udgift, andre kan du installere gratis eller have i en længere prøveperiode. Sørg for at installere et antivirus program. Sørg desuden for hyppigt at lave en backup af din computer for at beskytte dine data, hvis din computer skulle udsættes for et angreb eller gå i stykker.

Sørg desuden for at skifte dine adgangskoder hyppigt og brug aldrig den samme kode til forskellige hjemmesider.

Du skal altså investere i et antivirusprogram, en ekstern harddisk til backup af computeren og en lille notesbog til dine adgangskoder for at være godt beskyttet online!